Stuur een mail naar Garage Wolters

Oude Oxersteeg 3
7421 KD Deventer


Ligier Brommobielen

Interieurfilters

Laat uw interieurfilter op tijd vervangen!

Een vervuild filter kunt u herkennen aan:

Uw AD Autobedrijf heeft de kennis in huis.

Bij een te sterke vervuiling van het interieurfilter zet de aanjager extra druk op het filter. De doorstroming van schone lucht is dan minimaal. Eens per 6 maanden (of om de 15.000 km) dient het interieurfilter in uw auto vervangen te worden.

Uw AD Autobedrijf Auto Vakmeester Wolters beschikt over de juiste filters voor alle gangbare merken en types en het vakmanschap om u snel van dienst te kunnen zijn. U bent dan weer zeker 6 maanden gegarandeerd van frisse lucht in uw auto. Wel zo gezond!

Samenvattend

Eens per 6 maanden of per 15.000 km het interieurfilter laten vervangen voor optimale ventilatie en schone lucht in uw auto.

Dit voorkomt (gezondheids)problemen.

Automobilisten worden drie keer zo sterk blootgesteld
aan luchtverontreiniging dan voetgangers.

Olie verversen, een nieuw luchtfilter voor de motor... Het is heel gewoon om de motor van uw auto in goede conditie te houden. Maar aan de conditie van de bestuurder en passagiers wordt meestal niet gedacht.

Automobilisten ademen verontreinigde lucht in.

Het ventilatiesysteem van uw auto werkt als een trechter die de vervuilde lucht concentreert. Hij snuift de uitlaatgassen van uw voorganger op en perst ze het interieur van uw auto in. In de auto ontstaat zo een luchtstroom met een verhoogd percentage stof, pollen en roetdeeltjes.

Dit ruikt u aan de onprettige geur en ziet u aan een vette voorruit. Inzittenden die er gevoelig voor zijn, kunnen allergische reacties krijgen, zoals hooikoorts, hoesten en niezen.


Schoon filter

Vuil filter

Een interieurfilter houdt de lucht schoon.

Een groot gedeelte van het huidige autopark is voorzien van een interieurfilter. Ook auto’s die niet over een airconditioning beschikken.

Het interieurfilter maakt deel uit van het ventilatie- en airconditioningsysteem. De van buiten aangezogen verontreinigde lucht wordt gefilterd en de schone lucht wordt doorgelaten. Vet, stof, pollen en vuil blijven op het filter achter.

Na verloop van tijd is het filter verzadigd en kan het geen, of te weinig, lucht meer doorlaten.

Praktische Tips

Speciaal voor u heeft Auto Vakmeester Wolters de twaalf meest belangrijke tips op een rijtje gezet. Klik hier en lees deze praktische tips aandachtig, het zal u veel airco plezier leveren en behoeden voor onnodige (dure) reparaties.

icon history -1

"